top of page

Ventilationsrengöring Uppsala

Vi erbjuder rengöring, reparation, service och installation av ventilationssystem över hela Uppsala med omnejd. Våra installatörer är erfarna och certifierade vilket innebär är ett tryggt alternativ för dig som vill beställa en ventilationsrengöring eller annan service av ventilation i Uppsala. Vi har arbetat med dessa typer av arbeten i över 30 års tid sedan starten år 1993.

Vi rensar kanaler och rengör ventilationssystem i alla typer av hus så oavsett om du har självdrag, frånluftssystem eller FTX med värmeåtervinning så kan vi hjälpa dig. Vår spetskompetens är luftvärmesystem som sitter ihop med FTX aggregat som t.ex Bahco Minimaster och Bahco Luftvärme, Essvent, Stratos, Fläkt, ABB, Husqvarna, Electrolux, Fläkt Woods och FläktGroup med flera.

Lokal expert i Uppsala på rengöring av ventilationskanaler

I samband med rengöring eller rensning av av ditt kanalsystem så kan vi självklart hjälpa till med reparationer av de flesta förekommande fabrikat på marknaden, ombyggnader eller energioptimeringar, kontakta oss redan idag!

 

Vårt arbetsområde är i huvudsak i Uppsala och Stockholm Norrort med omnejd. Men vi utför även arbeten utanför denna region som t.ex Enköping, Örsundsbro, Fjärdhundra, Sala, Heby Bålsta, Sigtuna, Märsta, Tierp, Rimbo, Östhammar och Öregrund med omnejd.

Hur ofta ska man rengöra sin ventilation?

En rekommendation är att man gör det vart 5:e år i villor och bostadshus.

Glöm inte bort ROT-avdraget!

Vid en komplett service och rengöring utav ventilationssystemet är du berättigad till 30% ROT-avdrag på arbetskostnaden.

Vi hjälper dig att ansöka om ROT när du beställer tjänster utav oss

Ventilationsrengöring Uppsala

Mår din ventilation som den ska?

Vår inomhusmiljö är livsviktig.

Vi människor tillbringar 90 procent av vår tid inomhus.

Dålig ventilation kan ge allvarliga problem för ditt hus och är heller inte hälsosamt för dig och din familj.​Kanalsystemet fungerar som andningssystemet i ditt hem / byggnad.​ När det blir förorenat och överbelastat skall ventilationsanläggningen rengöras så att den kan "andas" normalt och effektivt igen.​
 

Rengöring av kanalsystemet hjälper också ditt ventilationssystem att vara mer effektivt vilket resulterar i minskad uppvärmning och energiåtgång eftersom maskinerna inte behöver den extra energi för att övervinna en strypt kanalsystem.

Våra metoder för kanalrengöring.

Vi är utrustade med den senaste tekniken av verktyg för alla typer av kanalrengöring !

​Under rengöring är ventilationskanalerna placerades under kontinuerligt undertryck för att förhindra spridning av föroreningar.​ Undertrycket tjänar också till de lösgjorda föroreningar kan samlas in och tas bort från ditt hem.​

För att få ett undertryck i kanalsystemet använder man sig av olika typer av dammfällor (dammsugare)​. Efter kanalrensningen kan man då ta hand om smutsen och avlägsna den från platsen.

För att lösgöra smuts och andra föroreningar använder vi oss av olika typer av specialutrustningar som förs genom ventilationssystemet. T.ex roterande borstar eller tryckluftsutrustningar.

Borste kanalrensning ventilation Uppsala
Om du känner att ditt inomhusklimat inte är vad den brukade vara, är det förmodligen dags att boka in en ventilationsrengöring och få kanalerna rengjorda!

  • Svårt att få ut fukten ur badrumet ?

  • Huvudvärk ?

  • Lukter sprider sig i huset ?

  • Vibrerar och låter illa ?

  • Kondens på fönster ?

  • Svårt att få ut matos?

Ingenting i ditt hus är underhållsfritt. Precis som allt övrigt i huset behöver även ventilationen ses över med jämna mellanrum !

Ventilationen fungerar som andningssystemet i ditt hem.

När det blir förorenat och överbelastad skall ventilationsanläggningen rengöras så att den kan "andas" normalt och effektivt igen. En rekommendation är att man gör det vart 5:e år i villor och bostadshus.

Rengöring av kanalsystemet hjälper också ditt ventilationssystem att vara mer effektivt vilket resulterar i minskad uppvärmning och energiåtgång eftersom maskinerna inte behöver den extra energi för att övervinna en strypt kanalsystem. Om man har en FTX - anläggning är det extra viktigt då man vill ha så hög värmeåtervinning som möjligt.

Kontakta oss redan idag för offert på ventilationsrengöring i ditt hus!

Vi svarar gärna på dina frågor. Ring, mejla eller använd vårt kontaktformulär så återkommer vi så snart vi kan, oftast inom 24 timmar.

Ladda upp fil
bottom of page