top of page

Luftvärmepump Uppsala

Vi erbjuder reparation, service och installation av prisvärda luftvärmepumpar av hög kvalitet över hela Uppsala med omnejd. Våra installatörer är erfarna och certifierade vilket innebär är ett tryggt alternativ för dig som vill investera i en luftvärmepump i Uppsala.

Lokal expert i Uppsala

Luftvärmepumpar för nordiskt klimat färdiginstallerat till låga priser, kontakta oss redan idag!


Vårt arbetsområde är i huvudsak i Uppsala och Stockholm Norrort med omnejd. Men vi utför även arbeten utanför denna region som t.ex Enköping, Örsundsbro, Fjärdhundra, Sala, Heby Bålsta, Sigtuna, Märsta, Tierp, Rimbo, Östhammar och Öregrund med omnejd.

Varför installera luftvärmepump?

Det finns flera olika typer av luftvärmepumpar som kan användas för att ge primär värme eller stödvärme i hus med direktverkande el, vedpanna, oljepanna, fjärrvärme eller annan typ av uppvärmningskälla. En luftvärmepump kan under sommarmånaderna även användas som luftkonditionering. Flera olika aspekter är viktiga att undersöka när du tittar på värmepumpar, som planlösningen, storleken på utrymmet som ska värmas och behovet hos dem som bor där. Faktorer som var i landet värmepumpen ska installeras och husets egenskaper påverkar även vilken värmepump som är det bästa lösningen. Detta är bara några anledningar till varför det är så viktigt med ett hembesök innan köp.

Den vanligaste anledningen till att skaffa en luftvärmepump är att minska elförbrukningen. Elräkningen blir mindre och en kostnad för värmepumpen har vanligtvis återbetalt sig inom några år. Uppvärmningen står för en stor del av en familjs elförbrukning, cirka 40-60 %, och med en värmepump kan du minska denna kostnad. Förutsättningen för att göra dessa besparingar är dock att värmepumpen är korrekt installerad och att den lösning du valt är rätt för din typ av bostad.

Luftvärmepump i Uppsala

Hur fungerar en luft luftvärmepump?

 

En luftvärmepump består av en utedel och en innedel.

Luftvärmepumpen utvinner värmen från uteluften och sprider värmen inomhus via ett fläktsystem.

 

I utedelen av värmepumpen tar ett köldmedium upp energi från uteluften och med hjälpa av en kompressor höjer man temperaturen innan den uppvärmda luften transporteras till innedelen och sprids ut i rummet med hjälp av fläktsystemet.

Kontakta oss redan idag för offert på luftvärmepump!

Vi svarar gärna på dina frågor. Ring, mejla eller använd vårt kontaktformulär så återkommer vi så snart vi kan, oftast inom 24 timmar.

Ladda upp fil
bottom of page